Opvarmningskontrol med en X10 AWM2 Micromodule

Indsendelse af Steve Edwards – Jeg har for nylig ændret min centralvarme kedel og tog mig tid til at indstille den til at blive kontrolleret af X10 via HomeVision, til lokal kontrol havde jeg en X10 Maxi -controller i køkkenet.

Dette fungerede fint, men under vores Kitchen Refit besluttede jeg, at jeg havde brug for noget lidt pænere end Maxi -controlleren. Ud over knapper til at kontrollere den opvarmning, som jeg også ønskede en visuel indikation af den aktuelle tilstand af opvarmningen, har jeg brugt klipfrimplader, deres modulære design giver mulighed for en masse fleksibilitet. Et AWM2 -apparatmodul blev brugt til at konvertere kontakten til X10.

AWM2 er en X10 -mikromodul og passer således bag switch, de eneste krævede ting er en dyb bagkasse og en strømforsyning. Jeg monterede det ved siden af ​​en eksisterende stikkontakt, så jeg let kunne få magt til det.

AWM2 tillader, at to eksterne switches monteres, man kontrollerer det interne apparatmodul og et andet bare overfører og slukker på en ekstra X10 -kode, ja, det er rigtigt, AWM2 er 2 måde, det betyder, at enhver lokal ændring til tilstanden af ​​begge Switch transmitteres på ledningen, så din hjemmeautomatiseringscontroller altid kender den sande status.

Montering var en doddle, selvom den dybe bagboks er påkrævet, da tingene bliver lidt stramme derinde med 2 switches tilsluttet.

Programmering var ikke så let. Mikromodulerne har ikke de sædvanlige huskodehjul, der er på de gamle moduler, i stedet har de en enkelt knap, som du trykker på for at indstille modulet i programmeringstilstand. Sekvenser af X10 -kommandoer sendes derefter til modulet for at indstille huskoden og forskellige funktioner.

AWM2 ville simpelthen ikke anerkende kommandoerne, nu brugte jeg en gammel maxi -controller, så det kunne have været det, der forårsagede problemerne, men til sidst måtte jeg sende de samme kommandoer ca. 10 gange efter den anden og pludselig den AWM2 blinkede i anerkendelse. Dette burde ikke være et problem, da du kun skulle have brug for at gøre det en gang, men det gjorde mig længe efter et simpelt kodehjul.

Jeg har sat AWM2 op, så det er på den samme huskode som mit opvarmningsapparatmodul, så det styrer det direkte, det betyder, at hvis HomeVision skulle gå ned, kunne vi stadig kontrollere opvarmningen.

Med HomeVision -arbejde, der fungerer som en tilsidesættelse, registrerer HomeVision, at knappen er blevet trykket på og spark af en timer i en time, der deaktiverer den normale opvarmningskontrolrutine, der er baseret på den aktuelle temperatur.

Det eneste, der er tilbage, var en visuel indikation af status, nu som det interne apparatmodul er på den samme huskode som kedlen, som jeg monterede en klipgrøn neonindikator (30NGR) til det, skabte dette oprindeligt også problemer. Apparatmodulet lækker lige nok strøm, når du er ude af at tænde neonindikatoren, så du bliver svag, når du er væk og lys, når du er på, ikke helt god nok.

En tur til Clipsal -webstedet viste følgende: ”Bemærk: Induktive belastninger får lejlighedsvis neoner til at gløde i off -position. For at forhindre dette skal du placere en 47K., 0,5W 240V modstand over terminalerne. ”

Så en hurtig Maplin -ordre senere, og den blev installeret, det kurerer faktisk problemet, og indikatoren fungerer nu som tilsigtet.

Generelt er jeg tilfreds med resultatet, og mikromodulerne er bestemt lettere at retro-fit i en eksisterende ledningsopsætning end standard DIN-moduler, jeg ville bare ønske, at de havde brugt de forbandede kodehjul.

[Opdatering] To måneder og to blæst modstande senere ser det ud til, at 0,5W -modstanden ikke er op til jobbet. Jeg har lige erstattet den nyeste med en 2W -version, jeg rapporterer tilbage, om dette kurerer problemet.

Clipsal frontplader: AWM2 Appliance Module

Ønsker mere? – Følg os på Twitter, som os på Facebook, eller abonner på vores RSS -feed. Du kan endda få disse nyhedshistorier leveret via e -mail, direkte til din indbakke hver dag

Del dette:
Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
Pinterest
E -mail
Mere

Whatsapp
Print

Skype
Tumblr

Telegram
Lomme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post