Eksklusivt interview: ZigBee Alliance on V3.0, IoT & Budgetvenlige sensorer

ZigBee er innovationen bag SmartThings Hub, Philips Color Illumination samt masser af andre husautomatiseringsmoduler såvel som sensorer.

Vi bad Mark Walters, VP for beregnet fremskridt på Zigbee Alliance om at fortælle os om deres mest aktuelle fælles, såvel som hvad mulighederne er for mere overkommelige enheder …

Hej Mark, kan du opsummere, hvad Zigbee Alliance er i et par sætninger for os?

Zigbee Alliance skaber, bevarer samt leverer specifikationer, krav samt muligheder for det trådløse web af ting (IoT). Vi er en non-profit forening bestående af 425 forretning fra hele verden, der arbejder sammen for at producere åbne, verdensomspændende krav, der definerer IoT.

Kan du give os noget koncept om populariteten af ​​Zigbee, for eksempel nøjagtigt, hvor masser af nøjagtigt, hvor masser af forskellige produkter tilbydes såvel som hvad er den generelle verdensomspændende indstillede base af enheder?

Det er en fremragende bekymring såvel som en, der er lidt vanskelig at reagere på, indtil vi definerer brugen af ​​ordet Zigbee. Hvis vi tager Zigbee for at betyde alle IEEE802.15.4 radioer, der er sendt med en netværksstak, der er specificeret af ZigBee Alliance, inklusive RF4CE-specifikationen, miljøvenlig strømspecifikation, Pro-specifikation samt IP-specifikation, er det meget mere end 400.000.000 enheder i Året 2015. I betragtning af at størstedelen af ​​disse applikationer ikke er licenseret eller topkvalitet af alliancen, er det svært at angive nøjagtigt, hvor mange forskellige producenter de repræsenterer, eller nøjagtigt, hvor mange forskellige produkttyper er involveret. Vi forstår, at der er produkter baseret på Zigbee -specifikationer på hvert kontinent, i området såvel som under oceanerne. Zigbee Alliance har licenseret over 1500 forskellige produkter til 10 forskellige stak- eller applikationsprofiler, såvel som dette repræsenterer over 150 forskellige producenter.

Hvad er de forskellige Zigbee -profiler såvel som hvilke der forbinder finest til det kloge hjem?

Specifikt for det kloge hus er de mest fremtrædende profiler Zigbee Wise Energy 1.x, Zigbee House Automation 1.x, Zigbee Light Link samt RF4CE. Zigbee Wise Energy-produkter inkluderer meter, tonsafbrydere, termostater, belysning samt et par andre gadgets-såvel som de alle deler Zigbee Pro Fit Networking Stack samt en certifikatbaseret ECC-sikkerhedsordning. Husautomatisering såvel som lette linkprodukter inkluderer termostater, dørlåse, sensorer, belysning samt belysningskontroller, LED -pærer, ton -kontroller, vinduesskygge samt kunstvandingskontrol såvel som masser af andre specielle enheder. Alle disse produkter deler Zigbee Pro Fit Together Networking Stack sammen såvel som et par forskellige nøglebaserede sikkerhedsordninger. Der er masser af fjernbetjeningskontrol baseret på RF4CE -stakken leveret af alliancen også.

Hvad er nyt i Zigbee v3.0 såvel som nøjagtigt hvordan påvirker dette IoT -verdenen?

ZigBee 3.0 er den allerførste samlede, åbne såvel som den samlede trådløse IoT -produktfremgangsmulighed af sin art. Det udvikler sig såvel som forundrer ZigBee Alliance -kravene, der allerede er bevist på tværs af adskillige millioner af sendte gadgets, der bruges til at producere kloge muligheder for hjem, bygninger såvel som byer. Det påvirker IoT -verdenen, siden IoT -markedet indtil nu er blevet fragmenteret i separate lodrette markedssegmenter – hver med sine egne produktkrav – hvilket gør det svært at levere interoperable produkter såvel som løsninger. ZigBee 3.0 løser dette problem ved at forene åbne, verdensomspændende krav al metoden fra det fysiske til applikationslaget samt levere akkreditering samt branding -programmer til forbedret interoperabilitet på tværs af en voksende række markedssegmenter. Dette åbner døren til en ny tidsalder med forbedret kommunikation såvel som interoperabilitet mellem produkter, der bruges i tilknyttede hjem, intelligente bygninger, kloge byer samt andre applikationer.

Hvad er alliancens syn på tråden, Allseen Alliance såvel som de andre organer, der prøver at producere interoperabilitetskrav, såvel som hvad kan Zigbee integrere med i øjeblikket?

Vi har afsløret et teamwork med trådgruppen, der sigter mod at sætte en Zigbee Alliance topkvalitet såvel som licenseret option baseret på trådnetværksprotokollen såvel som ZigBee Consolidated Applications Library på markedet i slutningen af ​​dette år. Vi arbejder med markedsrammerne – AllSeen, OIC såvel som nu antages jeg OFC – for at sikre, at der er en stram kortlægning af Zigbee -gadget -beskrivelser såvel som adfærd til de øverste lagrammer som Alljoyyn såvel som iotivitet.

Du afslørede for nylig et partnerskab med Enocean for at producere en åben, verdensomspændende spec for energihøstning af trådløs kommunikationsteknologi. Hvilken slags produkter er det sandsynligt, at dette giver marked?

Vi afslørede inkluderingen af ​​eksisterende Enocean alLiance -enheder profilerer i ZigBee 3.0 -økosystemet, der fungerer i 2,4 GHz -båndet. Dette bringer gadget -typer såvel som funktionaliteter på 12 års enocean energi høstoplevelse til et meget bredere publikum såvel som forsyninger til interaktion mellem disse gadgets såvel som adfærd såvel som alle gadgets såvel som gadgetadfærd i zigbee Konsolideret applikationsbibliotek. Med hensyn til, hvilke gadget-typer dette vil give markedet, er jeg sikker på, at de almindelige allerede vidt kendte sensorer såvel som aktuatorer, der er opdaget i Enocean Sub-GHz-indstillingen, vil opdage deres metode til 3.0-økosystemet. Det, der virkelig vil være fascinerende, vil være, hvad nye gadgets vil blive produceret til de nye bredere, meget mere forbrugercentriske markeder. Jeg forventer meget mere sikkerhed såvel som tilstedeværelses-sensorer, såvel som jeg er sikker på, at vi ser masser af nye ting, som jeg ikke engang kan konceptualisere, da vi får denne innovation, der tilbydes et meget bredere marked.

Zigbee fungerer på en række frekvenser (2,4 GHz, 900 MHz samt 868 MHz). Hvad bruges hver til?

Der er masser af netværksspecifikationer, der tilbydes af Zigbee Alliance. Den fremtrædende RF4CE-netværksspecifikation for kommunikation med lav latenstid punkt-til-punkt fungerer i 2,4 GHz-båndet. Den fremtrædende energihøstingsprotokol-miljøvenlig kraft-fungerer i 2,4 GHz-båndet. Alle “Zigbee” Zigbee Pro Mesh-baserede produkter i top kvalitet fungerer i 2,4 GHz-båndet. Alle de nuværende IP-baserede ZigBee-protokoller fungerer i 2,4 GHz-båndet. Vi frigiver en version af Zigbee Pro Fit Together Networking, der fungerer i 868 -bandet til det britiske marked for kloge energi, men dette vil ikke være Zigbee i top kvalitet. Vi frigiver et netværksspecifikation for samfundsområde baseret på IEEE 802.15.4 g fælles, der opererer i sub-GHz-båndne, men dette vil ikke være Zigbee i top kvalitet. Zigbee -mærkenavnet er forbeholdt ZigBee Pro Fit Together -indstillinger, der fungerer i 2,4 GHz -båndet.

Samsungs SmartThings-system føles som det allerførste massemarked Zigbee-drevne produkt til at ramme Storbritannien. Vil vi se meget mere DIY -gadgets som dette snart så godt som kan du komme under de nuværende omkostninger på £ 30 for en sensor?

Vi forventer, at populariteten for Zigbee Pro passer sammen produkter, inklusive systemplatforme som SmartThings, vil fortsætte med at vokse. Med frigivelsen af ​​Zigbee 3.0 såvel som gældskonsolideringen af ​​de tidligere private krav til et interoperabelt økosystem forventer vi, at denne vækst vil fremskynde. ZigBee 3.0’s styrkede netværkssikkerhed, bagudkompatibilitet såvel som enkelt økosysteminteroperabilitet bringer nye deltagere ind i det britiske marked, såvel som mængder stiger, tror jeg, det er rimeligt at forvente, at omkostningerne falder.

Hvad er det allerbedste sted at opdage, kan folk opdage meget mere om Zigbee? Tak, inspicere dette link for meget mere info – www.zigbee.org

#
Preview
Produkt
Bedømmelse
Pris

1

Sonoff Universal Zigbee 3.0 USB Dongle Plus Gateway med antenne til husassistent, åben HAB osv.

75 anmeldelser

£ 24,79

Gå på Amazon

2

Aqara Roller Shade Motorist E1, har brug for Zigbee Aqara Hub, med rutine såvel som stemmekontrol, …

49 anmeldelser

£ 59.99

Gå på Amazon

34 Pack Zigbee Wise Plug, Sonoff S26R2ZBTPG Tiny Outlet Socket kompatibel med Alexa, fungerer med …

285 anmeldelser

£ 42.99

Gå på Amazon

4

Sonoff Zbbridge Wise Zigbee Bridge Hub, Wi-Fi & Zigbee Dual-Protocol Supporting, App Management og …

548 anmeldelser

£ 21,89

Gå på Amazon

5

Sonoff Zbmini Zigbee Tiny Wise Switch, 2 Method Light Switch, kompatibel med Alexa, SmartThings Hub, …

204 anmeldelser

£ 37.99

Gå på Amazon

6

Sonoff SNZB-03 ZigBee Movement Sensor 2 pakker, trådløs bevægelsesdetektor får informer eller aktiver lys …

111 anmeldelser

£ 22,89

Gå på Amazon

Del dette:
Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
Pinterest
E -mail
Mere

Whatsapp
Print

Skype
Tumblr

Telegram
Lomme

Sidste opdatering om 2021-10-04 / tilknyttede links / billeder fra Amazon Product Marketing API

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post