Malingstyper samt færdiggørelser

slags maling

Oliemaling består af små pigmentbits, der er ophængt i olie. Denne type maling udsender dampe såvel som er hård at rydde op, normalt har brug for maling tyndere eller opløsningsmiddel. Det har en lang tørretid samt leverer en vanskelig såvel som langvarig finish. Tidligere blev oljemaling udelukkende anvendt i områder med høj trafik inde i huset ud over til udvendige applikationer. I dag bruges det sjældent til indvendigt maleri, da latexmaling nu tegner sig for 80 til 90 procent af al solgt maling. Oliemaling udfases af masser af malingsvirksomhed såvel som malere.

Alkydmaling er en oliemodificeret harpiks, der tørrer hurtigere, sværere såvel som meget mere jævnt end olie. Det er enkelt at anvende såvel som moderat pris. Imidlertid vil en udvendig alkyd vise dårligere glans såvel som farveopbevaring end en latex udvendig maling såvel som vil have en tendens til at gul over tid. Selvom dampene fra nogle alkydmaling er lugtfrie, er de giftige såvel som brændbare indtil overfladen er tørret.

Latexmaling er vandtynd, såvel som et resultat kan ryddes op med vand, i modsætning til andre malinger, der har brug for ekstreme kemikalier for at reparere fejl eller rengøre børster. Det er en fremtrædende mulighed siden af ​​sin hurtige tørretid såvel som kapacitet til hurtigt at skjule en farve med en anden.

Lav-VOC-maling er en latexmaling, der indeholder lavere mængder flygtige organiske forbindelser (VOC) end rutinemæssig latex. VOC’er er det, der forårsager den friskmalte lugt (og hovedpine, kløende øjne såvel som dårlige indendørs lufthøj kvalitet, der vælger det). Lav-VOC-maling er lavtodur, hurtig tørring, slidstærkt såvel som lavet af alle de store malingsmærker. Husk, at lav-VOC-maling stadig kan bestå af andre opløsningsmidler såvel som tilsætningsstoffer såvel som ikke skal vaskes ned i drænet.

Finish

Sheen eller overfladeoverfladen af ​​maling påvirker metoden, som en malingsfarve ser ud og udfører over tid. Mens nogle malingsvirksomheder har etableret deres egen terminologi for deres finish, er der en række generelle udtryk, som du vil bemærke, når du køber til maling:

Glans eller emalje med høj glans er ekstremt skinnende såvel som vil virke lysere end andre finish. Den ekstra udstrålende gør det enkelt at vaske. Det er fineste egnet til områder, der bliver snavset hurtigt, såsom banister, gelænder, trim, køkkenområdeskabe samt vindueskarme. Men jo højere glansen er, jo meget mere overfladefejl vil blive fremhævet. Derfor er passende overfladeforberedelse afgørende, når man bruger en glansmaling. Der tilbydes kun meget højglansafslutninger i alkydmaling.

Semi-Gloss Paint leverer lige tilstrækkelig glans til kontrast til en fladbehandlet overflade. Det er den foretrukne mulighed for områder med høj trafik, da den kan vaskes såvel som ikke vil vise mangler så meget som en højglans finish. Semi-Gloss Paints er ikke-gule såvel som er perfekte til at bruge i køkkener, badeværelser, gange, børns værelser, ud over døre, træværk såvel som trim.

Æggeskalmaling har en noget fladere glans end semi-glans, men er dog ikke så mat som flad maling. Det er egnet til boligbrug, på vægge i områder med høj trafik, hvor fingermærker sandsynligvis vises. Det er meget ofte brugt på trim såvel som baseboardstøbning ud over køkkenområdet. Æggeskal kaldes ligeledes satin.

Flad maling producerer en rig, blød udseende finish. Flad maling bruges normalt på vægge såvel som lofter såvel som er fineste egnede til områder med lav trafik, hvor der kræves lidt vask. Flade maling vil ligeledes skjule overfladefejl godt. Nogle malingsproducenter omtaler deres flade maling som “mat” finish.

Flad eller æggeskal emalje leverer en mat glans svarende til flad akryl, men kan bruges på vaskbare overflader.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post