Fibaro 3 i 1 Z-Wave Door / Window Sensor Review

Fibaro Door / Window Sensor (FGK101-107)

For det første skal vi donere vores festlige hatte til Fibaro og lykønske dem for at have vundet årets bedste gadget 2012, som det blev stemt for af publikum til de polske mænds ting. ”Et vigtigt produkt for enhver mand,” tilsyneladende.

Sensoren

I denne gennemgang undersøger jeg Fibaro-døren/vinduesføleren (FGK101), som er den hvide version af deres Z-Wave Enabled Magnetic Reed-Switch-sensor, som også er tilgængelig i sort (FGK102), sølv (FGK103), Lysebrun (du får ideen), grå, brun og mørkebrun. Eller hvis du foretrækker det, 4 nuancer af grå og tre brune nuancer. Formodentlig er der en masse dejlige naturlige træinteriører i Fibaros oprindelige land.

Denne sensor er blevet opstillet i et stykke tid og var varmt forventet (af mig i det mindste) takket være en række problemer, jeg havde haft med en bestemt producents Z-Wave Door/Window Sensors-spørgsmålene var, at de var dårligt implementeret, dårligt designet og fuldstændig upålidelig.

For at bevare beskedenhed henviser jeg kun til dem af alias, lad os sige “ServerPing Inc”. I retfærdighed over for ServerPing Inc ser det ud til, at du faktisk ikke kan købe den særlige model af sensor, der så irriterede mig længere: De har erstattet den med en nyere model, formodentlig efter hyl af protest fra den vrede pøbel. PALS rapporterer, at den nye model fungerer fint.

Fibaro-døren/vinduesensoren er en robust, diskret lille enhed, der måler kun 76x17x19mm og leveres med en ledsagende magnet, nogle dobbeltsidede klistrede puder og et sæt skruer og vægplugs til de virkelig bestemte. Til sammenligning er det en skygge længere end den ækvivalente alarmsensor, men ikke så bred, og omtrent samme højde – på billedet er Fibaro -sensoren den til højre.

En konsekvens af dens mindskende størrelse er, at den bruger en ejendommelig ER14250 1/2AA 3.6V batteri. Den ene er inkluderet i pakken, isoleret af en lille papstrimmel, der skal fjernes før drift. Reservebatterier går i ca. 3 peger en pop på alle de sædvanlige steder. De har monteret PCB til sagen ved at deformere plastens stand-offs, så det er ikke klogt at prøve at fjerne den. Du kan komme ved monteringshullerne ved at fjerne batteriet. Der er to manipulationsafbrydere, en til det øverste låg og en til at opdage fjernelse fra den overflade, den er monteret på, en blå LED, en reed-switch, der fornemmer den vedhæftede magnet og en lille terminalblok i den ene ende.

Terminalblokken er beregnet til at tage en Dallas en-wire DS18B20 temperatursensor, som ikke er inkluderet, og den giver også en voltfri grænseflade til en ekstern switch. Det er lidt fiddly at få DS18B20 inde i sagen, jeg gætter fra de 4 huller, de hjælpsomt har tilvejebragt i sidste ende og den slot, der er malet ud af bunden, som du måske er beregnet til at montere det eksternt, men i min mening, der ville se lidt daft ud. For ledninger til en ekstern switch er det dog yderst nyttigt. Det højre billede ovenfor viser også plastikdækslet på manipulationsafbryderen, der registrerer, om sensoren fjernes fra dens overflade.

En mindre skuffelse er, at den eksterne kablede switch ikke er et separat input, det er faktisk kablet parallelt med Reed-Switch, så du kan ikke bruge en enhed som både din hoveddørføler og som en grænseflade til dørklokken, for eksempel . Hvis du bruger den eksterne forbindelse, skal du sørge for, at magneten ikke er i nærheden af ​​sensoren, da dens tilstedeværelse vil kortlægge den eksterne ting, du håber på at opdage, og du ikke vil se nogen begivenheder fra den.

De eksterne sensorkontakter kan vise sig at være nyttige, hvis du ville interface til en ekstern, vejrbestandig reed-switch-sensor, for eksempel på en haveport. Denne sensor kan således bruges som en batteridrevet version af Fibaros universelle sensor, omend en, der kun håndterer et enkelt input og en enkelt temperatursensor (og kan forfalskes med en magnet).

Installation

I det venstre-mest billede kan du se alarmsensoren øverst, serverping-sensoren i midten og fibarosensoren i bunden. Dette illustrerer pænt PVC -problemet, som er, at de dybe 45 graders afgrænsede kanter på mine PVC -døre betyder, at det er umuligt at få magneten nær sensoren. I sidste ende valgte jeg at erstatte min ærverdige gamle AlertMe-sensor med Fibaro og genanvende den gamle magnet. Denne særlige tilgang har tjent mig godt i fortiden og er i øvrigt en af ​​de få kendte praktiske anvendelser af et BCS -medlemskort.

Fibaro oplyser, at magneten ikke må være mere end 5 mm fra sensorhuset, selvom min havde en effektiv detektionsafstand på ca. 15 mm, så jeg kunne have taget en tilgang som jeg gjorde med den hadefulde serverping, men jeg kan ikke lide at have Magneten, der sprang ud som den (og serverpingen ville have fungeret lige så godt, hvis jeg ville gaffer tapet den til en af ​​måner af Jupiter).

Før jeg installerede sensoren på hjemmecentret 2, tog jeg friheden til at opgradere til deres 1.044 -softwareudgivelse,da fibaro generelt gør fantastiske fremskridt med hver udgivelse. Eksisterende HC2ers vil være glade for at høre, at denne udgivelse inkluderer tilbagevenden af ​​muligheden for at prøve betaen af ​​deres nye systemsoftware, noget som jeg håber at dække i en fremtidig artikel.

At tilføje døren/vinduesensoren til systemet er så simpelt som at sætte HC2 i parringstilstand og derefter klikke på manipulskontakten tre gange. Du kan bruge den eksterne manipulationskontakt, hvis du ikke har monteret din sensor til en døråbning endnu, eller den interne, hvis du har det. En dejlig smule opmærksomhed på detaljer, som producenter af andre, Shoddier Z-Wave Kit ville gøre det godt at efterligne.

Når enheden er parret, giver du den et navn, tildeler det til et rum, og Bob er din onkel. Fordi det er en multifunktion eller ‘sammensat’ sensor, vises det faktisk som tre enheder, hvilket er mildt forvirrende. Du får de to ‘slutpunkter’, der gør den faktiske sensing (temperatursensoren og Reed -switch), og en ‘master’ enhed, der indkapsler dem alle, og også viser batteristatus samt duplikerer arm/afvæbningsknapperne. Efter min mening spilder dette layout plads og er ikke særlig nyttigt. Du kan lige så godt tilføje batterikonet til begge slutpunkter og få nøjagtigt den samme funktionalitet. Det er ikke som om at flytte masterenheden til et andet rum bringer slaveenhederne med sig heller, du skal gøre hver uafhængigt, hvilket overhovedet ikke giver mening.

Der er nogle andre underheder med brugergrænsefladen. HC2 har en kategori af sensorer kaldet “Door/Window”, men denne sensor dukker op som en “bevægelsessensor” (dvs. som en passiv infrarød sensor), som du kan se fra ikonet. Du kan manuelt ændre ikonet, så det ser mere tiltalende ud, men denne mis-klassificering betyder, at dørsensoren dukker op i det forkerte panel på iPhone-appen.

Mens masterenheden (til venstre på billedet, ikonet aktivt) viser den faktiske status for døren, ændrer slaveenheden (til højre på billedet, ikonet inaktivt) aldrig, hvilket får mig til at undre sig over, hvad pointen med det er nøjagtigt. Men hvis du sletter det, fordi det er rodet dit brugergrænseflade og ikke faktisk gør noget, stopper sensoren med at fungere, og du er nødt til at slette hele partiet og starte forfra. Bonkers.

Noget, der kan skræmme dig, når du først installerer sensoren, er, at du ikke får det konventionelle temperaturikon, som billedet ovenfor: I stedet får du det generiske papkasseikon, som generelt er tegn på, at HC2 ikke har genkendt enhed. Gå ikke i panik! Dette korrigerer sig selv, når sensoren sender sin første temperaturaflæsning. For at bevare batteriets levetid sender den kun temperaturen i et periodisk og relativt langt interval, som du kan konfigurere fra indstillingssiden.

Når jeg talte om indstillinger, nød jeg tanken om at gå ind i fanen Advanced og have en god tinker, da Fibaro har et ry for at give et absolut batteri af konfigurationsindstillinger til deres egne enheder. Der er dog ikke sådan held denne gang, bare en meddelelse, der siger ”parameterskabelon vil blive tilføjet snart”, hvilket er skuffende, når du overvejer, at de kontrollerer begge ender af systemet. Du kan dog konfigurere temperaturrapporteringshastigheden, der er standard til 4000 sekunder, og også oprette tre foreningsgrupper, som er Z-Wave tale for “ting, denne sensor kan tænde og slukke direkte uden at involvere den centrale controller”.

I brug

Indtil videre har fibarosensoren udført beundringsværdigt. Det har arbejdet i to dage nu og rapporterer stadig begivenheder til HC2 og smadrer den forrige rekord for Z-Wave Door/Window RF-udholdenhed i vores hus med en god 47 timer eller deromkring.

Afslutningsvis

Denne enhed er godt lavet og har opmærksomheden på detaljer, som jeg er kommet til at forvente af Fibaro. Af afgørende betydning ser det også ud til at bringe et element af pålidelighed til denne særlige niche, der har været hårdt savnet. Det er lidt dyrere end konkurrerende tilbud, men det er betydeligt mindre, tilbyder mere funktionalitet (temperatursensor, eksterne kontakter), har bedre integration med fibarosystemet og er en chance for stadig at udføre sit job længe efter at konkurrerende produkter er blevet reduceret til en dyr midler til at blinke en LED og slukket. Når det kommer til Z-Wave Door/Window Sensors, får du bestemt det, du betaler for, ser det ud til. Og med et bredt valg af browns at vælge imellem er der noget for enhver smag. Softwareintegrationen er ikke lige så poleret (undskyld, kunne ikke modstå), som du kunne forvente af Fibaro, men jeg forventer, at de vil løse dette meget hurtigt, hvis tidligere erfaring er noget at gå forbi. Indtil videre er det efter min mening langt og væk den bedste Z-Wave Door/Window Sensor tilgængelig midt i konkurrencen.

Fås fra Amazon

#
Preview
Produkt
Bedømmelse
Pris1

Fibaro FGDW-002-1 Dør/vinduesensor 2, White

141 anmeldelser

£ 37,14

Køb på Amazon

2

Fibaro Door Window Sensor iOS Bluetooth Reed og temperatur Smart Magnetic Switch, White

21 anmeldelser

£ 47,38

Køb på Amazon

3

Fibaro-dørvindue 2 Z-bølge plus magnetisk rørafbryder med temperatursensor, 250 V, brun

10 anmeldelser

£ 44.99

Køb på Amazon

www.fibaro.com

Del dette:
Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
Pinterest
E -mail
Mere

Whatsapp
Print

Skype
Tumblr

Telegram
Lomme

Sidste opdatering om 2021-10-04 / tilknyttede links / billeder fra Amazon Product Advertising API

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post